Ο Μητροπολίτης Σιατίστης στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στη Χαλκίδα

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του δευτέρου Κατανυκτικού Εσπερινού.

Στην ιερά ακολουθία, κατά την οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, χοροστάτησε ως επίσημος προσκεκλημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, με την παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Σισανίου κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην θεολογία των ιερών εικόνων, όπως αυτή εκφράστηκε από τις φωτισμένες διάνοιες των πνευματοφόρων αγίων πατέρων της Εκκλησίας και κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην Ακολουθία.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του τον Σεβασμιώτατο εκλεκτό ομιλητή και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και συμμετέχοντες στην κοινή λατρεία, που αγκαλιάζουν με την ζωηρή τους παρουσία όλες τις ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου & Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

Διαβάστε ακόμα