Ο νέος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου αφίχθη στην Ίμβρο

 Η Ίμβρος καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, ο οποίος αφίχθη το απόγευμα της Τρίτης, 17 Μαρτίου, στο νησί.

Στον λιμένα της Ίμβρου το νέο Μητροπολίτη μας, ανέμεναν ο άμεσος προκάτοχός του, νυν Μητροπολίτης Μοσχονησίων κ.Κύριλλος, οι κληρικοί της νήσου, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ίμβρου κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλος και αντιπροσωπεία της Ρωμαίηκης κοινότητας της Ίμβρου.

Αμέσως μετά, ο νέος Ποιμενάρχης μας, μετέβη στην πρωτεύουσα της Νήσου, όπου και η έδρα της Ι.Μητροπόλεως, και προσκύνησε στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης μας μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Ιμβρίου, επικαλέστηκε με υιϊκή στοργή και συγκίνηση την εμπειρία και την σοφία του πολιού αμέσου προκατόχου του, και ζήτησε την βοήθεια και την στήριξη του πιστού λαού, ώστε να συνεχιστεί το πολυδιάστατο έργο της Ι.Μητροπόλεως.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και της αυτονόητης εναρμόνισης όλων με τις συστάσεις των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών, η υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου έγινε από περιορισμένο αριθμό πιστών, ενώ, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, η ενθρόνισή του μετατίθεται στο μέλλον, και αφού ξεπεραστεί η δοκιμασία με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη ολόκληρη η ανθρωπότητα.

 

Διαβάστε ακόμα