Πειραιώς Σεραφείμ: “Καμιά ασθένεια δεν κολλάει με την μετάληψη”

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υπεραμύνθηκε της άποψης κι εν γένει της γραμμής της Ιεράς Συνόδου που αρνείται να σταματήσει τα άχραντα μυστήρια και συγκεκριμένα την μετάληψη μέσω της θείας κοινωνίας, καθώς όπως τόνισε: «καμία ασθένεια δεν μεταδίδεται μέσω της θείας κοινωνίας. Εχουμε πολλά παραδείγματα, δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν το αντίθετο» και πρόσθεσε πως: «δεν θα κλείνουν οι εκκλησίες, ακόμα και με έναν πιστό θα λειτουργούμε».

Η εκκλησία έχει την πίστη της επί 2.000 χρόνια και πιστεύει ότι η θεία δύναμη παρεμβαίνει στην κτιστότητά μας και μεταβάλλει τους όρους της πραγματικότητας με την άκτιστη αλήθεια της. Δεν την επιβάλλει πουθενά, είναι ελεύθερος ο καθείς να τη δεχτεί ή να την αποβάλλει. Αλλωστε και η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί αν μεταδίδεται οποιαδήποτε ασθένεια από την μετάληψη.

Προ ολίγου ο διευθυντής του ΠΑΣΤΕΡ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη και δεν μπορεί να υπάρξουν τέτοιες μελέτες. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ μα ποτέ ασθένεια από τη μετάληψη. Είναι εκτός πνευματικής πραγματικότητας όσα λέγονται. Υπάρχουν παραδείγματα, τα σκηνώματα των Αγίων, το αγιασμένο νερό. Μην τα υποτάσσουμε όλα στον κοινό νου.

Η πίστη και η εκκλησία δεν είναι μαγικοί χώροι. Ανθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που έχουν υποκείμενες ασθένειες, θα πρέπει να προσέξουν. Και με μία απλή γαστρεντερίτιδα δεν πρέπει να συναθροιστεί με άλλους γιατί θα την μεταδώσει. Ας μην τα συγχέουμε όλα με τη συμμετοχή στα άχραντα μυστήρια. Εμείς θα λειτουργούμε, όποιος θέλει μπορεί να έρχεται, ακόμα και με έναν πιστό θα λειτουργώ».

 

Έθνος

Διαβάστε ακόμα