Συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Περιηγήσεων με Ευρωπαϊκούς φορείς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 9/03/2020 στο κτήριο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ευθύνη της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου, η πρώτη  Συνάντηση  γνωριμίας με φορείς και εκπροσώπους  Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως  και ερευνητικών κέντρων αγοράς, με σκοπό την συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, στην ανάδειξη και προώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά τα από κάθε άποψη αρίστης ποιότητας μοναστηριακά προϊόντα της πατρίδας μας

Από πλευράς της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου καλοσώρισε τους Εκπροσώπους των Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Κέντρων αγοράς ο  Γραμματέας της, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ο οποίος παρουσίασε εκτενώς τις δράσεις και τους στόχους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και συντόνισε την ωριαία συνάντηση εργασίας. Στη συνάντηση αυτή έλαβαν επίσης μέρος εκ του Συνοδικού Γραφείου και οι κ.κ. Γεώργιος Κούρτης, Θεόδωρος Πιτταράς, Χρήστος Πετρέας, Αγγελική Βαρελά και Παναγιώτης Πόγκας, Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής.

Την ομάδα των Πανεπιστημιακών Ερευνητών συνόδευσε στην Ι. Σύνοδο ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σωτήριος Δεσπότης με συνεργάτες του. Επικεφαλής της 10μελούς Ομάδας των Γερμανών Πανεπιστημιακών στη συνάντηση συμμετείχαν ήταν  η Ελλογιμωτάτη DR. KARIN DRDA-KUEHN, Managing Director – Media του Ευρωπαϊκού φορέα πιστοποίησης και έρευνας διακεκριμένων προϊόντων SKIVRE, η οποία εξέφρασε την θετική έκπληξή της για το σπουδαιότατο έργο που επιτελείται στην Εκκλησία της Ελλάδος στα θέματα του Θρησκευτικού Τουρισμού (μέρος του οποίου αποτελεί και η προώθηση των μοναστηριακών προϊόντων των Ι. Μονών της Εκκλησίας της Ελλάδος) και ζήτησε την περαιτέρω συνεργασία του SKIVRE με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων μέσω Διακρατικών Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Στο τέλος της συναντήσεως συνεργασίας αυτής ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε στην Μεγάλη Αίθουσα Συσκέψεων της Ιεράς Συνόδου τους Εκπροσώπους των Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Μιλώντας μαζί τους και στα Γερμανικά ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος στον ευαίσθητο ποιμαντικό τομέα του Θρησκευτικού Τουρισμού και των ελληνικών μοναστηριακών προϊόντων και ευλόγησε επαινώντας την κοινή αυτή προσπάθεια συνεργασίας. Επέδωσε δε σε όλους τους επισκέπτες ως ευλογία και ενθύμιο της συναντήσεως αυτής το τελευταίας κυκλοφορίας στην αγγλική γλώσσα οπτικοακουστικό υλικό περί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ευθύνης του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και ενθύμια εκδόσεων από την Αποστολική Διακονία.

Στη συνέχεα η Ομάδα του SKIVRE επισκέφθηκε για διαμονή και διήμερη φιλοξενία σε Ι. Μονές της περιοχής της Ι. Μητροπόλεως Θηβών, προκειμένου να εξετάσει από κοντά την διακονία των μοναχών στην παραγωγή πρότυπων μοναστηριακών προϊόντων.

 Εκ του Συνοδικού Γραφείου

Διαβάστε ακόμα