Τον Όσιο Νικόλαο Πλανά εόρτασε η γενέτειρά του Νάξος

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε η Ιερά Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Νικολάου του Πλανά στην γενέτειρά του νήσο Νάξο και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Ναξίων Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου του Πλανά πόλεως Νάξου.

Το Σάββατο 29-2-2020 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου και την συμμετοχή όλων σχεδόν των Ιερέων της νήσου Νάξου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός. Προ του “Νυν Απολύεις…“ εψάλησαν  τα Εγκώμια του Αγίου, που συνέθεσε λίγο προ της εκδημίας της (+20-1-2019) η μακαριστή Ναξία Θεολόγος-Υμνογράφος Ειρήνη Πολυκρέτη.

Ανήμερα της εορτής 1-3-2020 (λόγω μεταθέσεως κατά μία ημέρα)  τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, με την παρουσία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανού καθώς και άλλων εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών της Νήσου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Αλεξόπουλος. Προ της Απολύσεως τέλεσε την χειροθεσία σε Αναγνώστη του νεαρού Αντωνίου Ρώτα, υιό του Εφημερίου του Ιερού Ναού Πρωτ. π Νικολάου Ρώτα.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου στους δρόμους της ενορίας. Μετά το πέρας της Λιτανεύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε κατάλληλα και ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού και τους συνεργάτες τους για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως καθώς και όλους τους ευσεβείς Ναξίους, για την συμμετοχή τους στον εορτασμό της Μνήμης του Μεγάλου Τέκνου της Νάξου και ηγιασμένου ευλαβούς Ιερέως Νικολάου του Πλανά.

Διαβάστε ακόμα