Βρυούλων: “Ελάτε να συμπροσευχηθούμε από τα σπίτια μας”

Τέκνα εν Κυρίω Αγαπητά.

Είναι  η πρώτη Εγκύκλιος που απευθύνω στο Ποίμνιο της (Ορθοδόξου Εκκλησίας) Στρατευομένης και  Θριαμβεούσης της Επαρχίας μου.

Το ποίμνιό μου , της Στρατευομένης Εκκλησίας είναι μικρό. Όμως αυτό, της Θριαμβευούσης Εκκλησίας του Ουρανού, είναι μεγάλο.

Είναι οι χιλιάδες που έμειναν.

Που τα Ιερά Λείψανά τους αναπαύονται στην μαρτυρική γη των Βρυούλων της Ερυθραίας.

Με αυτές τις ψυχές που είναι κοντά στον Θεό, επικοινωνώ σήμερα με την προσευχή μου και τους λέγω :

Με Την χάρη του Θεού, στα  αγαπημένα σας Βουρλά, ανάβει πλέον  καντήλι μπροστά στην Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας και τις εικόνες των Νεομαρτύρων ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και ΜΙΧΑΗΛ.

Τους λέγω ακόμη  πως δεν τους ξεχνάμε που έφυγαν από την ζωή, αλλά τους ανάβουμε κάθε φορά, δύο κεράκια στην Εκκλησία στα Βουρλά.

Ένα για την ψυχή τους κι ένα για την μνήμη τους.

Τους παρακαλώ όμως, εκεί στον Ουρανό που είναι οι ψυχές τους, κοντά στον θρόνο του Θεού και μας παρακολουθούν εδώ στη γη, εμείς εδώ στην Ελλάδα και όλος σχεδόν ο  Πλανήτης, έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα, με ένα  θανατηφόρο ιό, που το όνομά του είναι COVID-19.

Αυτός  ο ιός έκανε συμμαχία με τον Διάβολο :

Να χτυπήσουν τον άνθρωπο, που είναι σώμα και ψυχή. Ο ιός να χτυπήσει το σώμα του ανθρώπου κι ο διάβολος  την ψυχή του.

Για το σώμα , οι υπεύθυνοι που κυβερνούν έλαβαν και πολύ σωστά, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για να περιορίσουν την θανατηφόρο εξάπλωση του ιού.

Όμως για την ψυχή; Αυτή την ψυχή που αιώνες έμαθε να καταφεύγει στο Θεό, την Παναγία, τους Αγίους, σε όλα τα δύσκολα αλλά και να λέει ευχαριστώ. Αυτή την ψυχή, που πάντα μιλάει στην Παναγία σιωπηλά, γιατί η Παναγία  είναι ” Η ακοή  της σιγής  των δεομένων “. Αυτή την ψυχή που έμαθε να ακούει σιωπηλά τη φωνή του Θεού, “τη φωνή της συνείδησης, τη φωνή της ιστορίας, τη φωνή των παθημάτων μάς και τη φωνή του παρελθόντος “.

Δυστυχώς  ο Θεός και η Παναγία είναι πρόκληση για την λογική της κοινωνίας σήμερα.

Γι’αυτό παιδιά μου , μέλη της

Στρατευομένης Εκκλησίας ελάτε από σήμερα να συμπροσευχηθούμε από τα σπίτια μας. Είναι πολλοί, παρά πολλοί αυτοί που προσεύχονται με πίστη και θέρμη καθημερινά, κληρικοί, λαϊκοί, το Άγιο Όρος και όλα τα Μοναστήρια μας.

Δεν θα μας εγκαταλείψει ο Θεός.

Δεν θα αποστρέψει το πρόσωπό  Του, από εμάς για την αχαριστία των πολλών .

Ανάψτε το καντήλι σπίτι σας στις εικόνες. Ψάλατε από την “ΣΎΝΑΨΗ ” τους Χαιρετισμούς στην  Παναγία, ίδια ώρα, κάθε Παρασκευή. Κάνετε και μετάνοιες μαζί με τα παιδιά σας, με τον παππού και την γιαγιά.

Θα μας ακούσει ο Θεός παρ’ όλο που δεν αναφέρουμε καθόλου το όνομά Του, που πάντα ευλογούσε και προστάτευε την Πατρίδα και το Γένος μας.

Να τον παρακαλέσουμε ακόμη , να θεραπεύσει αυτούς που ασθένησαν και  να προστατεύει τους Γέροντες, τα παιδιά μας και όλες τις οικογένειες.

Να ενισχύει με την Χάρη Του ,  τους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό προσωπικό των  θεραπευτηρίων μας, με τις Πρεσβείες της Παναγίας ,που είναι μητέρα όλων μας, των Αναργύρων  Αγίων και όλων των Άγιων.

   Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

       Ο ΒΡΥΟΥΛΩΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.

 

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  18/03/2020.

Διαβάστε ακόμα