Υποδοχή Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Με αισθήματα πνευματικής χαράς η πόλη του Λαγκαδά, υποδέχτηκε το εσπέρας της 3ης Μαρτίου ε.έ., την Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου  Πενταπόλεως του Θαυματουργού, η οποία διερχόμενη προς την πόλη της Ορεστιάδας κατόπιν σεπτής ευλογίας και αδείας του Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, ετέθη διά ολιγόωρων προσκύνημα εις την Ι.Μ. Λαγκαδά.

Η υποδοχή του πανσεβασμίου θησαυρίσματος, το οποίο εκόμησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Γρηγόριος Νανακούδης, πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς, οι Άρχοντες του Τόπου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Λαγκαδά κ. Αστέριο Καραγιοβάννη, καθώς επίσης και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η Κατανυκτική Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, διά την παροχή της ευλογίας και την συγκατάθεση του, για την ολιγόωρων αυτή στάση προς προσκύνηση του πανσεβασμίου αυτού Θυσαυρίσματος της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη μας, μέσα του οποίου μπορούμε όλοι να ενισχυθούμε και να ενδυναμώσουμε πνευματικά, κατά την περίοδο αυτή που ήδη διανύουμε της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο άγιος Νεκτάριος μέσα από τα χαρίσματα και τα χαρακτηριστικά του βίου του μας δείχνει την οδό Κυρίου, που όλοι πρέπει να βαδίσουμε στην ζωή μας».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Νανακούδης, σημείωσε ότι «το μήνυμα το οποίο απευθύνει προς όλους μας ο Άγιος Νεκτάριος, είναι η υπομονή και η εγκαρτέρηση στις θλίψεις και τις δυσκολίες της ζωής, ενώ μετέφερε παράλληλα τις ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, ευχόμενος προς όλους καλή Τεσσαρακοστή».

Το πανσεβάσμιο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, του «Αγίου του 20ου αιώνος», θα παραμείνει εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, προς προσκύνησιν και ευλογία των πιστών, έως την Τετάρτη 04 Μαρτίου ε.έ., όπου μετά το πέρας της πρωινής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων θα αναχωρήσει για την πόλη της Ορεστιάδας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα