Η Λαμπροφόρος Ανάσταση στην Ι. Μητρόπολη Θηβών

Με κατάνυξη, λιτά και χωρίς πιστούς τελέστηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι Ακολουθίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου Λεβαδείας από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, κατά το οποίο η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανάσταση του Λυτρωτού και Σωτήρος Χριστού, τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς. Ενώ, οι καμπάνες ήχησαν πανηγυρικά αναγγέλλοντας σε όλους το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως:

Ἀνέστη Χριστός, καί ζωή πολιτεύεται.

Ἀνέστη Χριστός καί νεκρός οὐδείς ἐπί μνήματος.

Χριστός γάρ ἐγερθείς ἐκ νεκρῶν, ἀπαρχή τῶν κεκοιμημένων ἐγένετο.

Αὐτῶ ἡ δόξα καί τό κράτος εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων.

Στα πλαίσια της λειτουργίας αυτές τις ημέρες των Ιερών Ναών, το βράδυ της Αναστάσεως στον Ναό προσήλθε και ο αξιότιμος Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας «εκπροσωπώντας» το λαό της Λιβαδειάς και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο για την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης και δέχτηκε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους υπευθύνους του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΕΙΡΙΟΣ FM» για τις αναμεταδόσεις των ιερών Ακολουθιών, καθώς ήταν μια τόνωση και μια παρηγοριά για τους πιστούς που δεν μπορούσαν να βρεθούν στους Ναούς αυτές τις Άγιες ημέρες που η Εκκλησία μας τιμά τα Άγια Πάθη και την Ζωηφόρο Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.

 

 

Διαβάστε ακόμα