Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Με κουράγιο και υπομονή θα το ξεπεράσουμε”

Για τις ειδικές συνθήκες που δημιουργούνται λόγω του κορωνοϊού, αλλά και για την επόμενη μέρα μίλησε στο «MEGA Mag» ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος.

Ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στα συναισθήματα που ένιωσε όταν πραγματοποίησε την ακολουθία της Κυριακής των Βαΐων χωρίς κόσμο, σημειώνοντας ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο.

«Ο λίγος ελληνισμός που μας έχει μείνει μας δίνει χαρά όταν τον βλέπουμε στις λειτουργίες» υπογράμμισε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι πιστοί θα πρέπει να κάνουν κουράγιο τις δύσκολες ημέρες που ζούμε και πως με υπομονή και ελπίδα θα έρθουν καλύτερες μέρες. «Ας δούμε στον Εσταυρωμένο Ιησού τον δικό μας Γολγοθά, αλλά δεν θα μείνουμε εκεί. Θα περιμένουμε το Άγιο Φως για τη δική μας Ανάσταση» πρόσθεσε.

Τέλος, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής μίλησε για το ιεραποστολικό έργο που κάνει η Εκκλησία στις χώρες της Αφρικής. Όπως ανέφερε, τον προηγούμενο καιρό είχε επισκεφθεί το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη, ενώ όταν περάσουν οι δυσκολίες του κορωνοϊού θα ταξιδέψει στη Ρουάντα, το Μπουρούντι και το Κονγκό.

 

megatv.com

Διαβάστε ακόμα