Πότε και πώς θα ανοίξουν οι Ιεροί Ναοί στην Κύπρο

Στις τέσσερις Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα μπορέσουν οι πολίτες να επισκεφθούν τις εκκλησίες, μόνο για προσευχή.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ευχαρίστησε με ειδική αναφορά του στον Αρχιεπίσκοπο, θα επιτρέπεται από τις 4 Μαΐου η προσευχή σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους λατρείας, νοουμένου ότι δεν θα συνυπάρχουν ταυτόχρονα πέραν των 10 ατόμων.

Το διάταγμα αναφορικά με την τέλεση γάμων, βαφτίσεων και κηδειών που είναι σε ισχύ σήμερα θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι την 1η Ιουνίου.

Την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού θα επιτρέπεται ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, νοουμένου ότι θα τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής συμπεριφοράς όπως το Υπουργείο Υγείας θα καθορίσει. Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ειδική του αναφορά, εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για την άψογη συνεργασία και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει στη διαχείριση ενός τόσο ευαίσθητου θέματος.

 

reporter.com.cy

Διαβάστε ακόμα