Τρισάγιο στο άγαλμα του Ελευθερωτή της Λιβαδειάς Αθανασίου Διάκου

Τιμήθηκε, 199 χρόνια μετά, λιτά λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε, η επέτειος Απελευθέρωσης της Λιβαδειάς, που έγινε την 1 Απρίλη του 1821.

Σήμερα 1η Απριλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τρισάγιο έμπροσθεν του αγάλματος του Αθανασίου Διάκου, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας, εκεί όπου άμα τη απελευθερώσει της πόλεως έγινε Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Αθηνών Διονύσιο, τον Επίσκοπο Σαλώνων Ησαΐα και τον Επίσκοπο Ταλαντίου Νεόφυτο, παρόντων του Αθανασίου Διάκου, των οπλαρχηγών και σύσσωμου του λαού της Λιβαδειάς.

Η πρωτοβουλία ήταν του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα, ο οποίος παρίστατο στο τρισάγιο όπως και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά.

Στις δύσκολες στιγμές λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, η κίνηση αυτή είναι  ένα ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την Απελευθέρωση της Λιβαδειάς, η οποία ήταν καθοριστική στην αρχή της Επαναστάσεως.

Σε αυτή τη συγκυρία που βιώνουμε είναι μια τόνωση για όλους μας παίρνοντας δύναμη από την πίστη, την ελπίδα και τους αγώνες των προγόνων μας, καθώς και μια υπενθύμιση των ιδανικών και των αξιών για τα οποία πάλεψαν οι αγωνιστές του 1821 και τα οποία αποτελούν παρακαταθήκη για όλους εμάς που ζούσε σήμερα ελεύθεροι χάρη στους αγώνες και στις θυσίες τους.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

Διαβάστε ακόμα