Αρχιερατικός Εσπερινός της Οσίας Ξενίας της Καλαματιανής στην Ι. Μ. Γλυφάδας

Με λιτότητα αλλά με κάθε εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Παρθενομάρτυρος Ξενίας της Καλαματιανής, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Προφήτου Ηλιού, Κόρμπι Βάρης, η οποία λόγω των ειδικών συνθηκών και περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του Κορονοϊού, μεταφέρθηκε φέτος για 19 και 20 Μαΐου 2020.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β . Β. & Α. πλαισιώμενος από τους Εφημερίους της Ενορίας π. Λάμπρο Απέργη, π. Αντώνιο Χρήστου και τους Ιεροδιακόνους π. Ιωάννη Αλεβιζόπουλο και π. Χαράλαμπο Κοκολάκη και αρκετούς προσκυνητές, οι οποίοι τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής.

Μετά τα Αναγνώσματα και πριν τα Απόστιχα, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μίλησε για την αγάπη της Αγίας για τον Χριστό, η οποία αφιερώθηκε ψυχή και σώμα στον Νυμφίο της Εκκλησίας και δεν δίστασε να θυσιάσει τα πάντα για να μη προδώσει την πίστη της στο Χριστό! Αυτό το παράδειγμα της Αγίας κάλεσε όλους να το μιμηθούμε στη ζωή μας, ιδιαίτερα σε αυτή την σύγχρονη και τόσο περίεργη εποχή μας! Να μη ντρεπόμαστε για την ιδιότητά μας και να διακηρύττουμε με έργα και λόγια ότι είμαστε Χριστιανοί όπως έκανε και η Αγία Ξενία και να λέμε όχι σε ότι είναι αντίθετο και μη συμβατό με την αληθινή πίστη, αλλά και να είμαστε σταθεροί σε ότι είναι σύμφωνα με το θέλημα Του Θεού. Στο τέλος του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους υγεία και πνευματική προκοπή.

Στο τέλος της Ακολουθία οι πιστοί έλαβαν τον ευλογημένος Άρτο από το χέρι του Σεβασμιωτάτου παίρνοντας την ευχή του. Αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου στις 7.00 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στην Αγίας.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα