Δέκα έτη από την εις Επίσκοπον Χειροτονία του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Επί τη συμπληρώσει 10 ετών από της εις Επίσκοπο και Μητροπολίτη Λαγκαδά χειροτονίας του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας το πρωί της 16ης Μαΐου ε.έ., ιερούργησε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανίων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά.

Η σημερινή Θεία Λειτουργία ήταν και η τελευταία που τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών και από αύριο όλοι οι Ιεροί Ναοί της καθ´ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, είναι κατά πάντα έτοιμοι και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα των αρμοδίων αρχών να υποδεχτούν και πάλι τους Πιστούς, ενώ όπου έχει κριθεί αναγκαίο θα τελεσθεί και δεύτερη Θεία Λειτουργία, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε συγκινημένος λόγους ευχαριστίας προς τον Τρισάγιο Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο, τον Άγιο Δημήτριο και τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, για τις πλούσιες ευλογίες που επιδαψίλευσαν προς το πρόσωπο του, τον Ιερό Κλήρο και τον φιλάγιο ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε η Αγία Εκκλησία και τον σεβασμό και αγάπη του που επιδεικνύουν, ενώ παράλληλα ανεφέρθη εν ευγνωμοσύνη πολλή στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος και προέστη της Χειροτονίας, που πραγματοποιήθηκε την 16η Μαΐου 2010 εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων, καθώς επίσης και στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, για την στήριξη που είχε επιδείξει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και Γέροντα του, Παντελεήμονα Β΄(Χρυσοφάκη).

Καταλήγοντας ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και τους εθελοντές της αγάπης και της προσφοράς που τον στηρίζουν στο έργο του μέσα στην Εκκλησία και την διακονία του για τον συνάνθρωπο, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την χαρά του για την αυριανή ημέρα που θα προσέλθουν και πάλι οι Πιστοί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της επικράτειας.

Εξ ονόματος του Ιερού Κλήρου στο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ευχήθηκε καταλλήλως ώστε να συνεχίζει να ποιμαίνει ακάματα τον εμπιστευθέν σέ αυτόν φιλόχριστο ποίμνιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα