Δοξολογία για τα 100 χρόνια Ελευθερίας της Κομοτηνής

Η κορύφωση του εορταστικού διημέρου στην Κομοτηνή, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση, ξεκίνησε σήμερα το πρωί όταν οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν χαρμόσυνα. Από τις 07:00 έως τις 10:00 στον ιερό καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε, χωρίς την παρουσία πολιτών και επισήμων, αρχιερατικό συλλείτουργο.

Στη συνέχεια, περί των 10:00, έλαβε χώρα η επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μαζί τους ήταν και οι δύο «φιλοξενούμενοι» Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τημόθεος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Σήμερα τηρήθηκαν με αυστηρότητα τα περιοριστικά μέτρα και οι αποστάσεις που επιβάλλει ο κορωνοϊός. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Την Περιφέρεια ΑΜΘ ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Επίσης κι οι τρεις βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Χαρίτου, Ιλχάν Αχμέτ. Ακόμη, πλήθος πολιτικών, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων της εκπαίδευσης, κι άνθρωποι του Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

.xronos.gr

Διαβάστε ακόμα