Ειδικό ταμείο αρωγής για πληγέντες του Covid 19 από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Νέα Υόρκη – Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τη δημιουργία του “Ταμείου Ανακούφισης της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής COVID-19” ως σημαντικό μέρος των προσπαθειών της να στηρίξει όσους έχουν επηρεαστεί από την τρέχουσα πανδημία. Μια φορά επιχορηγήσεις έως $ 2,500 θα διατεθούν σε όσους αντιμετωπίζουν ακραίες οικονομικές δυσκολίες ως αποτέλεσμα του COVID-19.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφορος είχε προτρύνει τη δημιουργία του Ταμείου και σχολίασε:

” Κατά τη διάρκεια αυτής της απελπισμένης περιόδου, πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να παρέχουμε, εκτός από την πνευματική μας φροντίδα, υλική υποστήριξη στους αδελφούς και τις αδελφές μας που αντιμετωπίζουν απρόσμενες Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε χρηματοδότηση έως $ 500,000, αλλά θέλω να προκαλέσω όλους να βοηθήσουν την Εκκλησία μας να συγκεντρώσει επιπλέον $ 500,000, καθώς αναμένουμε οι συνέπειες της Πανδημίας να επεκταθούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτού Έτος. Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, και είμαστε ευγνώμονες σε όσους θα ενταχθούν στον σκοπό μας.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανέθεσε στον Επίσκοπο Μήδειας Απόστολο να ηγηθεί της επιτροπής για την έγκριση αιτήσεων ανακούφισης. Όσοι αντιμετωπίζουν οικονομική ή χρηματοπιστωτική ταλαιπωρία λόγω της πανδημίας COVID-19, και χρειάζονται έκτακτη βοήθεια με έξοδα όπως ενοίκιο, υποθήκη, κοινόχρηστα, τρόφιμα, φροντίδα παιδιών, ιατρικά, κηδεία ή άλλα ημερήσια έξοδα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το Ταμείο Ανακούφισης COVID-19, το οποίο χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά, μέσω της ιστοσελίδας GOARCH https://www.goarch.org/covid19relief

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στο Ταμείο μπορούν να το κάνουν στο www.goarch.org/covid19/donate.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με έδρα της να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είναι Επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρωτεύων της Αρχιεπισκοπής είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος εξελέγη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ενθρόνισε το 2019.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής αποτελείται από 540 ενορίες σε όλη τη χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.goarch.org.

Διαβάστε ακόμα