Εννιάμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου

Συμπληρώθηκαν σήμερα εννέα μήνες από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου του Β΄.

Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας και διάδοχός του, Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος ο Γ΄, ετέλεσε, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Τοπικής Εκκλησίας ἀρχιμ. π. Γεράσιμο και άλλους εκπροσώπους του Εφημεριακού Κλήρου του νησιού, Αρχιερατικό Μνημόσυνο και τρισάγιο επί του μνήματος του αοιδίμου Ιεράρχου, το οποίο βρίσκεται πίσω από το Άγιο Βήμα του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Μυρίνης.

Στο πέρας της δεήσεως υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τονίζοντας την σημαντικότητα της προσευχής, απηύθυνε λόγους επαινετικούς σε όσους τίμησαν τη μνήμη του κεκοιμη-μένου Ιεράρχου, ο οποίος αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια κοντά τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, μοιραζόμενος τις χαρές και τις λύπες του λαοῦ, αναλώνοντας τον εαυτό του υπέρ της κατά Θεόν οικοδομής του Ποιμνίου του.

Να σημειωθεί ότι ο κεκοιμημένος Μητροπολίτης Ιερόθεος (κατά κόσμον Αντώνιος Γαρύφαλλος) είχε γεννηθεί στην Άνδρο το 1934 και ενθρονίστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Λήμνου το 1988. Εποίμανε την ακριτική Ι. Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου επί τριάκοντα και ένα έτη, κοιμηθείς την 26η Αυγούστου 2019.

 

limnosreport.gr

Διαβάστε ακόμα