Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Με επίκεντρο των εορτίων εκδηλώσεων τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου, τιμήθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Ιερά Μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων, κατά το διήμερο της 20ης και 21ης Μαΐου ε.έ.

Το εσπέρας της παραμονής της μεγάλης εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, στο τέλος του οποίου επίδωσε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, εις τον π. Κωνσταντίνο Γουνιώτη εφημέριο του πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της λαμπράς Θείας Λειτουργίας και ομιλήσε επικαίρως, αναφερόμενος στις σήμερα τιμώμενες μορφές προτρέποντας «τις μεν μητέρες να ακολουθούν το παράδειγμα της Αγίας Ελένης, οι δε έχοντες εξουσία να παραδειγματίζονται και να φωτίζονται από την μεγάλη μορφή του Αγίου Κωνσταντίνου».
Προ της Απολύσεως ανεφέρθη στο επιτελούμενο έργο που πραγματοποιείται στην Ενορία της Ασσήρου, συγχαίροντας του Ιερατικό Προϊστάμενο αυτής, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλέξανδρο Φίλλιο και συνεφημερίους του, ενώ προχείρησε σε Πνευματικό τον π. Παύλο Παρασκευά, Εφημέριο του Ι.Μ.Ν. Αγίας Παρασκευής, εις τον οποίο και απεύθυνε πατρικούς λόγους περί της σημασίας της σωστής πνευματικής καθοδήγησης των ψυχών.

Εφέτος, η καθιερωμένη Λιτανεία των Σεπτών Λειψάνων και της Εικόνας των Αγίων, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών, ενώ όλες οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζονται από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς και την σχετική νομοθεσία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα