Η αγάπη του Θερμοπυλών Ιωάννου έγινε γεύμα σε 65 οικογένειες

Περίπου 200 κιλά ψάρια διανεμήθηκαν σε 65 οικογένειες μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, 16 Μαΐου 2020.

Ο Μητροπολίτης Θερμοπύλων Ιωάννης, ενημέρωσε την εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης ότι θα μπορούσαμε να παραλάβουμε ποσότητα ψαριών από το εστιατόριο KGrillτης Καλλιθέας, Θησέως 330 και Πεισιστράτου 56, για τους εμπεριστάτους της ενορίας.

Ενώ τηλεοπτικό συνεργείο έκανε λήψεις στο ναό και υπήρχαν υποχρεώσεις και στο γραφείο του ναού, καθώς και άλλες έκτακτες διεκπεραιώσεις όπως προεγγραφή για τις Θείες Λειτουργίες της Κυριακής, οργανώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση εθελοντών ώστε να παραληφθούν και να διανεμηθούν τα ψάρια.

Ο Ηλίας Μυλωνάς έβαλε το αυτοκίνητο και οδήγησε μέχρι την Καλλιθέα. Φόρτωσε και ξεφόρτωσε μπροστά από την πόρτα του φιλόπτωχου του ναού. Οι υπάλληλοι και οι εθελοντές του ναού, Παρασκευή Χαραλαμποπούλου, Φιλοκτήμων Φλώρος, Ευστάθιος Ζανάκης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος, άρχισαν τηλεφωνικές ειδοποιήσεις, έκτακτο καθαρισμό του χώρου διαμονής, καθορισμό των καταλόγων, αγορά υλικών για τη διανομή και έλαβαν σοφές οδηγίες από την έμπειρη αντιπρόεδρο του φιλόπτωχου Αγγελική Βλαχάκη που προσέτρεξε για συμπαράσταση. Ο αντιπρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου Γεράσιμος Αλεξόπουλος και ο εθελοντής ιεροψάλτης στο ναό μας Γεώργιος Βάρσος, ανέλαβαν την διανομή στα σπίτια, όσων δεν μπορούσαν να προσέλθουν στο ναό. Με μερικά τηλεφωνήματα ακόμα και όλα ολοκληρώθηκαν με αγάπη, από πίστη στο Θεό.

Η εκκλησιαστική κοινότητα ευχαριστεί δημόσια τον Μητροπολίτη Ιωάννη και την επιχείρηση πού τα διέθεσε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα