Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, πρώτη ημέρα της μερικής άρσης των μέτρων που είχαν ληφθεί λόγω της λοιμικής νόσου 19 Covid.

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Λειτουργίας τελέσθηκε και η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Αρσενίου, κατά κόσμον Αστερίου Σισμερόπουλου, Πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η Κουρά του οποίου πραγματοποιήθηκε το εσπέρας του Σαββάτου 16 Μαΐου ε.έ., κατά την διάρκεια του Εσπερινού της σημερινής εορτής.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος ορμώμενος από την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, απεύθυνε πατρικούς λόγους προς τον χειροτονούμενο τονίζοντας την μεγάλη και σημαντική αξία της προσωπικής συναντήσεως του καθενός με τον Κύριο.

Αντί Θείου Κηρύγματος, ανεγνώσθη κατά την διάρκεια του Κοινωνικού υπό του Αιδες. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αναστασίου Παρούτογλου το υπ´ αριθ. 3023/15.5.2020 Εγκύκλιον της Ιεράς Συνόδου με θέμα «Συνοδινός ευχαριστήριος λόγος», ενώ προ της Απολύσεως τελέσθηκε και η Επιμνημόσυνος Δέηση Υπέρ Αναπαύσεως Πάντων των εκ της Λοιμικής Νόσου Κεκοιμημένων Αδελφών ημών.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε την χαρά του που σήμερα αντίκρυσε μετά από περίπου δύο μήνες τους Πιστούς, τους συνεχάρη για την υποδειγματική τους στάση καθ΄ολή την διάρκεια της Ακολουθίας. Παράλληλα γνωστοποίησε το πρόγραμμα με τις διπλές Θείες Λειτουργίες που θα τελούνται το τρέχον χρονικό διάστημα σε πολλούς ενοριακούς Ναούς της Μητροπόλεως Λαγκαδά προς εξυπηρέτηση όλων των πνευματικών αναγκών των Πιστών,  ανακοινώνοντας στο τέλος ότι την ερχόμενη Κυριακή, 24 Μαίου ε.έ., θα τέλεσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Παντελεήμων Καράτσαλη, εις τον Ιερό Ναό του Οσίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα