Μαντινείας Αλέξανδρος: “Η Θεία Κοινωνία είναι η αναπνοή της ψυχής”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, στο Arxon.gr και στον Επαμεινώνδα Μανδρώνη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος τοποθετήθηκε σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα. 

Ο Μητροπολίτης σε ερώτημα για το άνοιγμα των Ιερών Ναών με την συνέχιση περιοριστικών μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας, ανέφερε πως “έπειτα από δύο μήνες ταλαιπωρίας και τρομοκρατίας, ήρθε η ώρα που άνοιξαν οι εκκλησίες, γεγονός για το οποίο δοξάζουμε το Θεό”. “Η πολιτεία καλώς έπραξε και έλαβε αυτά τα μέτρα, αλλά αυτά θα έπρεπε να έχουν ληφθεί κατόπιν σκέψεως και προσγειώσεως στην πραγματικότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά. 

Για το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας ανέφερε, ότι αποτελεί την αναπνοή της ψυχής, όπως η αναπνοή για την ζωή του σώματος. Ταυτόχρονα, υποστήριξε, ότι πολλοί ορθολογούντες επιστήμονες έκαναν λάθος με το να συκοφαντήσουν την Θεία Κοινωνία.  “Η Θεία Κοινωνία είναι θέμα πίστεως και δεν κουβεντιάζεται”. 

Τέλος, ανακοίνωσε το πρόγραμμα εορτασμού των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου κατά το διήμερο 21 και 22 Μαΐου. Φέτος για πρώτη φορά και λόγω των περιοριστικών μέτρων τόσο ο Εσπερινός όσο και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν υπαίθρια.  

Διαβάστε ακόμα