Μαρωνείας για Επισκοπείο: «Οι εργολάβοι απόρησαν πως δεν έχει πέσει ακόμη»

Σημαντικά προβλήματα, αλλά όχι αξεπέραστα, δημιούργησε ο κορωνοϊός και στα έργα που ήταν σε εξέλιξη στην εμβέλεια της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είχαν να κάνουν με καθυστερήσεις στις παραδόσεις υλικών αρχής γενομένης από την εκκλησία της Παναγίας.

«Στο ναό της Παναγίας, ευτυχώς συνεχίζει ο εργολάβος εκεί – δεν σταμάτησε, αλλά πήγαινε πολύ αργά γιατί δεν μπορούσαν να έρθουν τα υλικά», σχολίασε ο Μητροπολίτης Παντελεήμονας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Αντιστοίχως προχωρούν τα έργα και στη Μονή Βαθυρρύακος, είπε ακόμη ο Μητροπολίτης, εξηγώντας ότι εκεί «τελειώνει η νέα είσοδος και στο τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη. Τώρα φαίνεται ότι εκεί είναι ένα μοναστήρι. Εξασφαλίστηκαν και οι άνθρωποι που ζουν εκεί μέσα. Τέσσερις ψυχές ήταν ως τώρα σε έναν ξέφραγο τόπο. Πολλές φορές κινδύνευσαν από ανθρώπους που είχαν κακές προθέσεις».

«Πρόβλημα» στο Επισκοπείο
Αυτό όμως που ανέκυψε στο περιθώριο των εργασιών που «τρέχει» η Μητρόπολη στα διάφορα κτίρια της, είναι το σοβαρό στατικό πρόβλημα του Επισκοπείου, το οποίο δεν «φαίνονταν» πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης, όπως έχουμε ξαναγράψει στις σελίδες του «Χ».

«Εκεί που υπάρχει ένα πρόβλημα λίγο πιο μεγάλο είναι στο Επισκοπείο. Το Επισκοπείο, αφού ξεγυμνώθηκε από τους σοβάδες έδειξε τα μεγάλα του στατικά προβλήματα, με αποτέλεσμα ότι έπρεπε να γίνει νέα στατική μελέτη. Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη κάποιες πλάκες μέσα στο Επισκοπείο, που κάθε μία πρέπει να είναι 25 εκ και είναι 6 και 6.5. Οι εργολάβοι απόρησαν πως δεν έχει πέσει ακόμη.

Έγινε καινούργια στατική μελέτη, και παραδόθηκε στην ΠΕ Ροδόπης και από κει στον εργολάβο και συνεννοούνται μεταξύ τους. Αν ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν μεταξύ τους, κι εκεί θα ξεκινήσουμε», περιέγραψε ο Μητροπολίτης. 

Τέλος, σε καλό δρόμο βαίνουν και ο εργασίες στο Εκκλησιαστικό Μουσείο (Ιμαρέτ).

 

xronos.gr

Διαβάστε ακόμα