Νίκος Χαρδαλιάς: “Είμαι βαθιά θρησκευόμενος”

Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή Αυτοψία του Alpha, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε επίσης για την κριτική που δέχεται αλλά και για το γεγονός ότι έχει γίνει έμπνευση για τραγούδια, ενώ παράλληλα απάντησε και για το αυστηρό ύφος με το οποίο παρουσιάζεται στην καθημερινή ενημέρωση. «Προσπαθώ να είμαι ευθύς, με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνώ στην καθημερινότητά μου, έτσι με τον ίδιο τρόπο επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου. Υπάρχει η ανάγκη να πω την αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα. Το θέμα δεν είναι το αυστηρό ύφος αλλά αν αυτά που λέμε έχουν φέρει αποτελέσματα».

Ένα από τα δύσκολα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση και να ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν και το κλείσιμο των εκκλησιών για τις ημέρες του Πάσχα.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που η πίστη και η εκκλησία ήταν βασική καταβολή μας. Είμαι βαθιά θρησκευόμενος. Απέναντί μου είναι όσοι πιστέυουν ότι είναι πιο πιστοί από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο, αλλά και τον κόσμο που πιστεύοντας βαθιά έμεινε στο σπίτι του. Υπήρχαν οδηγίες της Ιεράς Συνόδου και οι νόμοι του κράτους. Υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία και έπρεπε να παρθεί και αυτό το μέτρο. Όταν βλέπω ανθρώπους που παραβιάζουν τα μέτρα, στεναχωριέμαι. Το ζήτημα είναι ότι κάτι που ισχύει για όλους τους Έλληνες πρέπει να τηρείται απ’όλους τους Έλληνες. Διότι αφορά την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».

 

Πρώτο Θέμα

Διαβάστε ακόμα