Ο Τραμπ απαιτεί από τους κυβερνήτες να ανοίξουν ”άμεσα” οι χώροι λατρείας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε από τους κυβερνήτες να ανοίξουν ”άμεσα” εκ νέου οι χώροι λατρείας, απειλώντας να τους παρακάμψει αν δεν το κάνουν μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι “αδικία” που ορισμένοι κυβερνήτες έχουν επιτρέψει στα “καταστήματα αλκοολούχων ποτών και τις κλινικές άμβλωσης” να παραμείνουν ανοιχτά εν μέσω της πανδημίας, κρατώντας κλειστούς ωστόσο τους χώρους λατρείας.

”Δεν είναι σωστό αυτό. Θεωρώ πολύ σημαντικούς τους χώρους λατρείας”, σημείωσε ο πρόεδρος.

”Οι κυβερνήτες πρέπει να κάνουν το σωστό και να επιτρέψουν το άνοιγμα αυτών των πολύ σημαντικών χώρων λατρείας αυτή τη στιγμή, το το Σαββατοκύριακο. Αν δεν το κάνουν, θα τους παρακάμψω”, πρόσθεσε.

“Στην Αμερική, χρειαζόμαστε περισσότερες προσευχές, όχι λιγότερες”, κατέληξε ο Τραμπ πριν φύγει από τη συνέντευξη Τύπου, χωρίς να απαντήσει σε καμία ερώτηση.

Ο Λευκός Οίκος είχε πρόσφατα ”αγωνιστεί” με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να καταστήσει τις επικείμενες κατευθυντήριες γραμμές για το άνοιγμα των χώρων λατρείας πιο επιεικείς, όπως μετέδωσε το NBC News την Πέμπτη.

Νωρίτερα, σε εκδήλωση βετεράνων, ο ένοικος του Λευκού Οίκου είχε αναφέρει ότι θα προχωρούσε σε μια ”πολύ ισχυρή σύσταση” για το άνοιγμα των χώρων λατρείας. ”Θέλουμε τις εκκλησίες μας ανοιχτές”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι πάνω από 1,58 εκατ. κρούσματα και τουλάχιστον 95.052 θάνατοι από τον κορονοϊό έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

 

capital.gr

Διαβάστε ακόμα