Το ΦΕΚ για τα μέτρα ατομικής προσευχής στους Ιερούς Ναούς

Εξεδόθη σήμερα, 2 Μαΐου 2020, το ΦΕΚ (1643Β΄/02.05.2020) επιβολής του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 στους χώρους αυτούς για το χρονικό διάστημα από 4.5.2020 έως και 16.5.2020

Το ΦΕΚ αναφέρει την σύντομη προσέλευση φυσικού προσώπου για ατομική προσευχή υπό τους όρους: 1 άτομο κάθε 10 τ.μ. και με 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ τους. 

Ο υπεύθυνος λειτουργός του λατρευτικού χώρου είναι υποχρεωμένος να τηρεί τα μέτρα που αναφέρει η απόφαση, καθώς και όλα τα μέτρα υγιεινής στον χώρο, όπως την απαραίτητη χρήση αντισηπτικών και τον φυσικό αερισμό του χώρου. Συνιστάται και η χρήση μάσκας. 

Όσον αφορά τις Ιεροπραξίες, μέχρι και τις 16/5/2020 θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό (θρησκευτικό λειτουργό, ιεροψάλτη, νεωκόρο).

Τέλος, οι Ιερές Μονές και τα Ησυχαστήρια δεν θα δέχονται πιστούς, καθώς το πρόγραμμα της Μονής θα ορίζεται από τον Ηγούμενο ή τον Μητροπολίτη. 

ΠΑΤΗΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

 

Arxon.gr

Διαβάστε ακόμα