Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον εστί», των Αγίων Ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο της Ενορίας και Διευθυντή του Γηροκομείου Χαλκίδος, τον Οικονόμο Ιωάννη Φαφούτη, και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, εκατοντάδες πιστοί, τηρώντας  τις προβλεπόμενες αποστάσεις και τα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας, προσήλθαν να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται μόνιμα στο Ι. Επισκοπικό Παρεκκλήσιο.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στο θαύμα της διδασκαλίας του θεομητορικού ύμνου «Άξιον εστί…», στο έργο και τα μαρτύρια των Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και στην πνευματική διαθήκη του αγίου Λουκά. Επίσης, λίγο πριν την Απόλυση, ευλόγησε τα κόλλυβα των Αγίων και ευχήθηκε για τον εορτάζοντα Πατριάρχη του Γένους μας και σε όλους τους συμμετέχοντες στην Ιερά Αγρυπνία πιστούς, να αξιωθούμε όλοι, εν εκείνη τη ημέρα, όχι να εορτάσουμε, αλλά να συνεορτάσουμε μετά των Αγίων στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Συμεών, ο οποίος έχει καθιερώσει κάθε μήνα να τελείται μία Ιερά Αγρυπνία, αλλά και τους προσελθόντες πιστούς.

Όλη η Ιερά αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Ρούκο, Σταύρος, Νικόλαος και Αναστάσιος Καλαφάτης

 

 

 

Διαβάστε ακόμα