Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο της Πεντηκοστής στην Κόρινθο

Με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, η Κυριακή της Πεντηκοστής, στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου με την τέλεση πανηγυρικής δισαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, ο οποίος και προεξήρχε και τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου.

Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε, κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος εξιστόρησε πως οι Άγιοι Απόστολοι ανέμεναν την έλευση του Αγίου Πνεύματος, την Πεντηκοστή και εν συνεχεία ανέλυσε τις προϋποθέσεις, που οδηγούν τον κάθε πιστό ξεχωριστά στην προσωπική του Πεντηκοστή ήτοι την εντός της Εκκλησίας Λατρεία του Θεού, την αδιάληπτη προσευχή και τον πνευματικό αγώνα. Αυτές οι προϋποθέσεις αυξάνουν τον πόθο, την αγάπη και την προσδοκία του πιστού, ο οποίος λαμβάνει την Χάρι του Αγίου Πνεύματος και αισθάνεται πληρότητα.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε, κατά την Εκκλησιαστική τάξη, ο εσπερινός της Γονυκλισίας, ενώ λίγο πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε τον κ. Θωμαΐδη για τον λόγο του, και ευχήθηκε το Πανάγιο Πνεύμα να σκηνώνει στις ψυχές των Χριστιανών!

 

 

Διαβάστε ακόμα