Εορτή ονοματηρίων του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Πλήθος κόσμου και Αρχόντων προσήλθαν στον ναό του πολιούχου και προστάτου μας προκειμένου να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον σεπτό μας Ποιμενάρχη. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, αναφερθείς στο βίο του Αγίου, τονίζοντας ότι ο Άγιος έθεσε με τη σειρά του τις βάσεις για τα Ιερά Κοινόβια, ανδρικά και γυναικεία, ενώ υπήρξε ο κατ’ εξοχήν ερμηνευτής της Αγίας Γραφής και σε όλη του τη ζωή φάνηκε καθαρά πώς η Θεία Χάρις αλλοιώνει τον άνθρωπο και τον οδηγεί σε υψηλές πνευματικές καταστάσεις.

Προ της απολύσεως ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε άπαντας για την τιμητική παρουσία τους και ευχήθηκε σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να διακατέχεται από τον πόθο του Αγίου Ιερωνύμου, προτρέποντας τους να μελετάνε τον λόγο του Κυρίου μας και να ξέρουν να διακρίνουν ότι πιο πάνω από κάθε γνώση είναι η θεογνωσία.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα