Εορτή Συνάξεως της Παναγίας “Άξιον Εστί” στην Ηλιούπολη

Με την ετησίως τελούμενη αγρυπνία, τιμήθηκε η σύναξις της Παναγίας ως Άξιον Εστίν και η μνήμη των αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα των αποστόλων, Βαρνάβα οσίου του εν Κύπρω, Ζαφειρίου νεομάρτυρος, Μητροφάνους και των εν Πεκίνω μαρτύρων και του αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού, στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Ιερούργησε ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, από του ιερού αναλογίου υμνολόγησαν την Παναγία και τους αγίους, οι εθελοντές ιεροψάλτες Λεωνίδας Καλαϊτζόγλου και Γεώργιος Βάρσος, ενώ συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Κωνσταντίνος Σεφτελής.

Στον εσπερινό, η λιτή και η αρτοκλασία τελέστηκε προ του ιερού παρεκκλησίου της Παναγίας της Οστρομπράμσκα στο προαύλιο του ναού, όπου και φυλάσσεται διασωθείσα από πυρκαγιά εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστίν. Ακολούθησε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Την επομένη το πρωί, αντιπροσωπεία της εκκλησιαστικής μας κοινότητας μετέβη στο ναό του Αγίου Ελευθερίου Γκύζη, όπου υπέβαλε ευχές στον εορτάζοντα τα ονοματήρια του, πρωτοσύγκελο του αρχιεπισκόπου μας, αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα