Η εορτή της Πεντηκοστής στο Μετόχι του Κύκκου

Του Λουκά Παναγιώτου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη τιμήθηκε σήμερα η Εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου, Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου, στην Λευκωσία.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας, χοροστάτησε και προεξήρχε, αντίστοιχα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος πλαισιούμενος από τους Αρχιμανδρίτες Ιερώνυμο Πυλιώτη και Αμφιλόχιο Κυκκώτη, τον Πρωτοπρεσβύτερο Άγγελο Ζλάτεβ και τους Διακόνους Στυλιανό, Ιάκωβο και Θεοχάρη.

Παρόντες στη σημερινή λατρευτική σύναξη ήταν δεκάδες πιστοί, οι οποίοι συνέρρευσαν στον ναό, τηρουμένων, βέβαια, πάντα των σχετικών κανόνων και διατάξεων, που επιβάλλει η Πολιτεία, εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, για να συνεορτάσουν τη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή.

 Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Πνεύματος, προεξάρχοντος και πάλιν του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.  Νικηφόρου, στη διάρκεια του οποίου αναγνώσθηκαν οι καθιερωμένες ευχές της Γονυκλισίας.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα