Η εορτή του Αγίου Ευσεβίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Την 22α του τρέχοντος μηνός Ιουνίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Εκκλησία μας, η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ευσεβίου του Ιερομάρτυρος, Επισκόπου Σαμοσάτων, τελέσθηκε εις τον περικαλλή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βασίλειου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσεβίου Σπουργίτη, ο οποίος την ημέρα αύτη άγει τα ονομαστήρια του.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος Κληρικοί της καθ´ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επικαίρος περί του σήμερα τιμωμένου Αγίου και τους αγώνες τους κατά των αιρέσεων, καθώς επίσης και της σημασίας των ονομάτων που φέρει ο κάθε άνθρωπος, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε και εκ μέρους του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, καταλλήλως προς τον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο π. Ευσέβιο Σπουργίτη επί τη Ονομαστική του Εορτή, προτρέποντας τον να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο το πλούσιο και αξιοζήλευτο πνευματικό έργο που επιτελεί συνεχώς και αδιαλείπτως από το 1967.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα