Η εορτή του συνεργού του Αποστόλου Παύλου, Αγίου Στεφανά στην Ι. Μ. Κορίνθου

Στο Στεφάνι Κορινθίας και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Στεφανά μετέβη ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως  άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χθες Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, και ετελέσε τον πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμή του συνεργού του Αποστόλου Παύλου Αγίου Στεφανά, με την παρουσία και των Συγκέλλου π. Προδρόμου Αντωνίου, Πρωτ/ρωνπ. Αθανασίου Αλτανοπούλου, π. Δημητρίου Παπαγεωργίου, π. Αγγέλου Τσελώνη, π.Ιωάννου Μαντζιαγρή και του Διακόνου π. Γεωργίου Μαρινάκη.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε νοητά τους Πιστούς στα Αποστολικά χρόνια, όταν ο Απόστολος Παύλος ήλθε στην Κόρινθο, προκειμένου να «Ευαγγελισθεί» και να ανακαινίσει πνευματικά τους ανθρώπους μεταστρέφοντας τους από την πλάνη της ειδωλολατρίας στην Χριστιανική Πίστη.Επεσήμανε τις πνευματικές δυνάμεις και τα χαρίσματα, που ο Θεός έδωσε στους Αποστόλους, για να υπερνικήσουν όλους όσοι στάθηκαν εμπόδιο στην διάδοση του Ευαγγελίου. Το έργο αυτό, του καταρτισμού των ανθρώπων στην Αληθινή Πίστη, κλήθηκε να διακονήσει, ως συνεργός του Αποστόλου Παύλου,ο Άγιος Απόστολος Στεφανάς και ολόκληρος ο οίκος του, οι οποίοι εβαπτίσθηκαν υπό του ιδίου του Απ. Παύλου. Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους Πιστούς να πορεύονται σύμφωνα με τα Ευαγγελικά προστάγματα, να έχουν ζήλο και θέρμη στον αγώνα τους, να μελετούν την Αγία Γραφή και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίουως και τις πρεσβείες των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Στεφανάνα αξιωθούν της Βασιλείας του Θεού.

Ανήμερα της εορτής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Συνοδούς του Κληρικούς,τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νεμέας και Κλεωνών Αιδεσ. Πρωτ/ροπ. Αθανάσιο Αλτανόπουλοκαι τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννη Μαντζιαγρήτέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας     αναφέρθηκε αρχικά στον Ιερό θεσμό του Γάμου και της οικογένειας, ως κατ’ οίκον Εκκλησία, δηλαδή την οικογένεια αυτή που διαπαιδαγωγεί τα μέλη της εις Χριστόν καλλιεργώντας αναλόγως τις αρετές. Μια τέτοια υποδειγματική οικογένεια ήταν του ΑγίουΣτεφανά, ο οποίος έγγαμος ων,αγωνίστηκε, με ολόκληρο τον οίκο του, να διδάξει και με τα έργα και με τα λόγια τουτις αλήθειες του Ευαγγελίου, όπως τουςτις μετέδωσεο Απόστολος των Εθνών Παύλος. Αυτή του η αξιοσημείωτη δράσηκατέστησε τον Άγιο Στεφανά διαχρονικό πρότυπο οικογενειάρχητης υποδειγματικήςΧριστιανικής Οικογενείας, όπως αυτή οφείλει να είναι.Κατέληξε την ομιλία του ευχόμενος ο Άγιος Στεφανάς να φωτίζει τους Πιστούς και να πρεσβεύει υπέρ αυτών στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό!

 

Διαβάστε ακόμα