Η Καρδίτσα υποδέχθηκε την Παναγία Δεμερλιώτισσα

Ως ευχαριστία σύνολης της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Άγιο Τριαδικό Θεό για το άπειρο έλεός Του και την προστασία Του κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου, που διανύουμε, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου και κατόπιν προτάσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεοκλήτου Δήμου, Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου και πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της εικόνος της Παναγίας «Δεμερλιωτίσσης» και άλλων ιερών θησαυρισμάτων της Ιεράς μας Μητροπόλεως .

Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο, το εσπέρας της Τρίτης 16 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης υποδέχθηκαν την σεβασμία και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Δεμερλιωτίσσης» και άλλα ιερά θησαυρίσματα της Ιεράς μας Μητροπόλεως (τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, τιμία κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου επισκόπου Ακραγαντίνων, τιμία κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Βασιλείου πρεσβυτέρου της εν Αγκύρα Εκκλησίας, αποτμήματα ιερών λειψάνων των Αγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Χαραλάμπους, Νικολάου του εν Βουναίνη, Παντελεήμονος και Τρύφωνος), τα οποία θα παραμείνουν στον ως άνω Ιερό Ναό μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουνίου, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00΄π.μ. έως και τις 9:00΄μ.μ. και θα τελούνται καθημερινά οι Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα, το οποίο υπάρχει ανηρτημένο έξω από κάθε Ιερό Ναό.

 

Διαβάστε ακόμα