Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε, η γενέθλιος ημέρα της Ορθοδόξου μας Εκκλησίας την Κυριακή της Πεντηκοστής, αφ’ εσπέρας της Κυριακής 7 Ιουνίου 2020 και με την τήρηση των υφισταμένων υγειονομικών μέτρων ασφαλείας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Παναγίας Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου σε διάφορες πανηγυρίζουσες ενορίες της.

Ιδιαιτέρως δε εορτάστηκε στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος, χωρίου Κριεζών επαρχίας Αλιβερίου, όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου, κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Τσιμόγιαννη Προϊσταμένου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου και Ιεροκήρυκος Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας ιερέων ωμόρων ενορίων, του εφημέριου του ιερού ναού Πρωτοπρ Αθανάσιου Τούντα και του Διακόνου Αποστόλου Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ όπως και αναφέρθηκε θεολογικά στο μυστήριο της Αγίας Τριάδος, αναλύοντας κάθε Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος αναλύοντας τη Θεότητα και τις ιδιότητες κάθε προσώπου ξεχωριστά τη σχέση μεταξύ Των, δίνοντας έμφαση στην ενότητα των τριών Προσώπων, σαν παράδειγμα της ενότητας του σώματος της εκκλησίας και της πίστεως.

Εις τα αναλόγια απέδωσαν τους ύμνους εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος και εξ αριστερού χορού ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης με την συμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Επίσης η Δεσποτική Εορτή της Αγίας Τριάδος εορτάσθηκε πανηγυρικά και στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κονιστρών επαρχίας Κύμης όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο εκ Στύρων ορμώμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος τον οποίον πλαισίωσαν Πανοσ Αρχιμ Αντώνιος Αγγελόπουλος ιερείς ωμόρων ενοριών ο εφημέριος του ιερού ναού Πρωτοπρ Γεώργιος Βαρσάμος και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής καθώς επίσης και οι πιστοί που συμμετείχαν ώστε να τιμήσουν την εορτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος αναλύοντας την λειτουργική προτροπή ( Την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος αιτησάμενοι εαυτούς και αλλήλους και πάσαν ζωή ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα).

Αύριο συν θεώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ θα ιερουργήσει στον φερώνυμο ιερό ναό Αγίας Τριάδος Κύμης όπου θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Συλλείτουργου συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης – Κωνσταντίνος Μαυροβουνιώτης.

 

 

Διαβάστε ακόμα