Λαμπρός ο εορτασμός του Οσίου Λουκά του Ιατρού στην Τρίπολη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, η μνήμη του Οσίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του Ιατρού στον ενοριακό Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Τρίπολης. 

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλης. 

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο π. Ιουστίνος ευχήθηκε ο Άγιος Λουκάς να είναι προστάτης όλων και ιδιαίτερα σε όσους διακονούν το χώρο της υγείας, να χαρίζει υγεία και δύναμη και να στερεώνει την πίστη τους.

Με το πέρας της Ακολουθίας ραντίστηκαν με Αγιασμό Ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. (Παράρτημα Τρίπολης). 

Το εσπέρας της εορτής, στον ως άνω Ιερό Ναό τελέσθηκε Παράκληση στον εορτάζοντα Άγιο, καθώς  και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Των Ακολουθιών προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, ο οποίος προ της απολύσεως του Ιερού Ευχελαίου, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στη βιωτή του Οσίου Λουκά, τονίζοντας πως αποτέλεσε σκεύος αγιασμένο όπου κατοίκησε το Πανάγιο Πνεύμα. “Η Εκκλησία είναι η Κιβωτός της σωτηρίας, όπου μέσα εκεί οι Χριστιανοί θα συναντήσουν το Θεό” κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί, ότι κατά τον διήμερο εορτασμό τέθηκαν προς προσκύνηση απότμημα της αφθάρτου καρδιάς και λειψάνου του Οσίου, αλλά και απότμημα λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα