Μεθέορτος Εσπερινός του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, ο Μεθέορτος Εσπερινός του Πολιούχου της Κορίνθου και Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αποστόλου Παύλου. 

Η Ακολουθία τελέσθηκε στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και όχι στον καθιερωμένο χώρο στο Βήμα του Γαλλίωνος στην Ρωμαϊκή Αγορά της Αρχαίας Κορίνθου, λόγω των υφισταμένων μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας. 

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, συγχοροστατούντων του Εκπροσώπου της ΔΙΣ Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου. 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ομιλώντας για τον Απόστολο των Εθνών Παύλο, τον χαρακτήρισε ως τον Απόστολο της αγάπης, λόγω του ότι συνέγραψε τον ύμνο προς αυτήν. “Η αγάπη έχει καθολικό περιεχόμενο και αποτελεί την κινητήριο δύναμη, όπου ο άνθρωπος απελευθερώνεται από τα δεσμά του ατομισμού και της αποξένωσης”, τόνισε χαρακτηριστικά. Αναλύοντας εκτενέστερα την “Παύλεια  Αγάπη”, ανέφερε ότι η πραγματική αγάπη είναι ένας τρόπος ζωής και ύπαρξης που δίνει άλλη διάσταση στην ζωή μας. “Να ενεργοποιήσουμε την έμπρακτη αγάπη μας προς τους αδελφούς μας, κάτι το οποίο κληθήκαμε να κάνουμε κατά την περίοδο της πανδημίας”. “Η αγάπη είναι το κλειδί, για την Βασιλεία τον Ουρανών, ο δρόμος της θυσιαστικής προσφοράς, σεβασμού και αποδοχής προς τον άλλο άνθρωπο” κατέληξε. 

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Κορίνθου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον Συνοδικό Εκπρόσωπο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, στον ιερό κλήρο, στις μοναστικές αδελφότητες, στους πιστούς που κατέκλυσαν τον εορτάζοντα Ναό καθ΄ όλη την διάρκεια εορτασμού των Παυλείων,  σε όσους βοήθησαν στον φετινό εορτασμό καθώς ευχήθηκε ο εορτάζων Άγιος να χαρίζει υγεία και κάθε καλό έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες προκύψουν από την πανδημία του κορονοϊού. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα