Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Ευσεβίου Γιαννακάκη στο Βερίνο Αιγιαλείας

Εικοσιπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την εις Κύριον εκδημία τού μακαριστού και ευλογημένου Γέροντα π. Ευσεβίου Γιαννακάκη, πνευματικού πατρός και κτήτορος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Βερίνο Αιγιαλείας. Την Παρασκευή, 19η Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο τέλεσαν στην Ιερά Μονή Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, παρουσία πλήθους ευλαβών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον ενάρετο και οσιακό βίο του, υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ανοικοδομήσει εκ βάθρων και να οργανώσει το Ιερό Κοινόβιο σύμφωνα με τις αρχές του Ορθόδοξου Μοναχισμού και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Με την οσιακή ζωή του υπήρξε κανών και τύπος αληθινού Μοναχού, ενώ με τις πατρικές του νουθεσίες καλλιεργούσε και καθοδηγούσε τόσο τις Μοναχές όσο και τα πνευματικά του τέκνα. Η αρετή όμως που τον διέκρινε ήταν η βαθιά ταπείνωσή του. Ζούσε στην αφάνεια και εργαζόταν αθόρυβα για την δόξα του Τριαδικού Θεού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο μακαριστός π. Ευσέβιος να δέεται για όλους και να είναι κοντά μας, ασπίδα και προστασία τόσο στην Ιερά Μονή όσο και στην Ιερά Μητρόπολη.

Διαβάστε ακόμα