Ο εορτασμός του Οσίου Λουκά του Ιατρού στη Νάξο

Την Τετάρτη 10-6-2020 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την ευκαιρία της Εορτής του Αγίου Λουκά Αρχιεπίσκοπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού (+ 11-6-1961) παρέστη συγχοροστατών στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την Πέμπτη 11-6-2020 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας συμμετείχε συμπροσευχόμενος στην τελεσθείσα επί τη Μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου. Τον Θειο Λόγο κήρυξε ο π Αρσένιος Μελισσιανός.

Προ της Απολύσεως προέστη Δεήσεως (με την ανάγνωση ειδικής ευχής) για την ενίσχυση και τον φωτισμό των μαθητών που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές, Απολυτήριες και Προαγωγικές Εξετάσεις για το Σχολικό Έτος 2019-2020 με την παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών-μαθητριών και γονέων.

Ο Σεβασμιώτατος αφού απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης και ευχές στα παιδιά και τους γονείς τους ακολούθως προσέφερε μικρές ευλογίες προς όλους τους υποψηφίους.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα