Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης κτηρίων της Εκκλησίας στην Δεινοκράτους

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Για την πορεία των εργασιών ανακαίνισης των κτηρίων της Εκκλησίας στην Δεινοκράτους ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκαν το χώρο εργασιών στο κέντρο της Αθήνας και ξεναγήθηκαν στα υπό ανακαίνιση κτήρια της Εκκλησίας, ενώ ενημερώθηκαν σχολαστικά για την πορεία των εργασιών και τον χρόνο υλοποίησης του έργου.

Στην οδό Δεινοκράτους βρίσκονται 14 κτήρια της Εκκλησίας, επτά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί μνημεία και διατηρητέα. Τα κτήρια χτίστηκαν το 1877 σε οικόπεδο που παραχώρησε η Εκκλησία και τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν ως εγκαταστάσεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ από το 1970 επανήλθαν στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, και για την στέγαση του εκκλησιαστικού λυκείου. Κατόπιν συνεργασίας η Περιφέρεια έχει αναλάβει να ανακαινίσει τρία κτήρια στα οποία θα στεγαστούν η βιβλιοθήκη της Εκκλησίας και το ιστορικό αρχείο, ενώ θα δημιουργηθεί και ένας εκθεσιακός χώρος, στον οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την πορεία των εργασιών και για την συνεργασία της Εκκλησίας με την Περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη έκταση, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Εκκλησίας, αλλά και ο κόσμος να χαρεί αυτόν τον χώρο.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία του χώρου και τόνισε πως με την βοήθεια της Περιφέρειας θα γίνει ένας πνευματικός χώρος των γραμμάτων και του πολιτισμού. «Η Εκκλησία έχει δώσει ένα μεγάλο απόθεμα δύναμης για όλους τους Έλληνες μέσα από το έργο της. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η συνεργασία μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ενώ ο Διευθυντής των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Αλέξανδρος Καλογερόπουλος και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Ευρώπη Κοσμίδη ενημέρωσαν για τις λεπτομέρειες και τις τεχνικές προδιαγραφές.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

 

Διαβάστε ακόμα