Του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Η τιμή της προσκυνηματικής εικόνος της Αγίας Τριάδος κατά την ετήσια εορτή του Παρακλήτου, ήταν η αφορμή για την αναίμακτη θυσία που προσέφερε στον πανάγιο Τριαδικό Θεό ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, την Δευτέρα του αγίου Πνεύματος 8 Ιουνίου 2020, στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως .

Με συλλειτουργούς του τους αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου και Ευσέβιο Μεάντζια, ο Μητροπολίτης απευθύνθηκε στους πιστούς που προσήλθαν στο ναό με λόγους παραμυθίας και παρακλήσεως και τους ευλόγησε προτρέποντας και ευχόμενος “τότε μόνο θα αλλάξει η ζωή μας, όταν αλλάξουν οι συμπεριφορές μας, όταν επιτρέψουμε στο πανάγιο Πνεύμα να κυριαρχήσει στην ζωή, στην καρδιά και στη σκέψη μας. Σας το εύχομαι με όλη μου την αγάπη μαζί με τα χρόνια πολλά και ευλογημένα”.

Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλαλτός εξυπηρέτησε την αυτή ημέρα λειτουργικά τον ναό Αναστάσεως κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως και ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης άλλη ενορία της Αρχιεπισκοπής.

Η εικόνα της Αγίας Τριάδος είναι δωρεά των μακαριστών Νικολάου και Κωνσταντίνας Ιατρού, οι οποίοι κατά την εποχή της ανεγέρσεως του Ναού προσέφεραν εκ του υστερήματος τους σημαντικά έργα στο ναό μας.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα