Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Άννης στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, Αρχιερατικός Εσπερινός για την Κοίμηση της Θεοπρομήτορος Αγίας Άννης, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Αγίου Προδρόμου Χαλκιδικής. 

Την Ακολουθία του Εσπερινού τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος  από Ιερείς της Μητροπόλεως. 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο γεγονός μετατροπής του Ναού της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, λέγοντας πως ο Τούρκος ηγέτης έχει ως όνειρο την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και δυστυχώς με υποστηρικτές στο ανοσιούργημά του τις Μεγάλες Δυνάμεις Ρωσίας και Αμερικής. Συνάμα, έκανε αναφορά στην εορτάζουσα Αγία, καθώς και προανήγγειλε τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου την 9η Αυγούστου. Τέλος, συνεχάρη τον Προϊστάμενο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεο Ζέρβα για την ολοκλήρωση των εργασιών ανεγέρσεως του εορτάζοντος Ιερού Ναού. 

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στην Ακολουθία για να συμμετάσχει σε αυτή και να προσκυνήσει την Εικόνα της Αγίας. Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Αγίου Προδρόμου κ. Στυλιανός Γεωργακούδης και ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Γαλάτιστας κ. Εμμανουήλ Σειράς. 

Να σημειωθεί, ότι προ της απολύσεως κλήρος και λαός έψαλλαν το “Τη Υπερμάχω” και τον Εθνικό μας Ύμνο. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα