Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, μνήμη των αγίων 630 θεοφόρων Πατέρων της εν Χαλκιδόνι Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, στον ιερό ενοριακό ναό του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου Θηριόπετρας Αλμωπίας και κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Σάββα Μπιζιρτζάκη.

Στην ομιλία του προ της χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι η παρακαταθήκη, η πολυτιμότερη από κάθε άλλο αγαθό, την οποία μας άφησε ο Ιησούς Χριστός. Αυτήν την παρακαταθήκη καλείται να υπηρετήσει ο νέος διάκονος και κάθε διάκονος της Εκκλησίας. Γι᾿ αυτόν τον λόγο η υπηρεσία του διακόνου είναι τόσο σπουδαία. Επαίνεσε επίσης τον χειροτονούμενο για το ήθος και την ευλάβειά του προς τα θεία και του επέστησε την προσοχή να μην επηρεαστεί από την δύναμη της συνήθειας, αλλά να διατηρεί πάντοτε την πρώτη του ζέση.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης και κληρικοί από την Ι. Μητρόπολη και εκτός αυτής. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπάσης και ο βουλευτής Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης.

Ο π. Σάββας είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου, ενώ έχει διακονήσει επί σειρά ετών στο κατηχητικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ιδιαίτερα στην ενορία Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης. Ως διάκονος θα υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στο Θεοδωράκι Αριδαίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα