Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Παροναξίας

Την Τετάρτη 29-7-2020 εορτή του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου στην Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης Θαψανών Πάρου.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς τόσο στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα Καλλίνικο, όσο και στον ιδρυτή του Ιερού Ησυχαστηρίου Όσιο Γέροντα Φιλόθεο, επ’ ονόματι του οποίου θεμελιώθηκε και εγκαινιάστηκε (από τον μακαριστό Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Αμβρόσιο τον Β’) ο Ναός στον οποίο τελέσθηκε το ιερό συλλείτουργο. Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του άγοντος τα Σεπτά Ονομαστήριά, Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου ευχηθείς καταλλήλως.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε με λόγια θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για τις ευχές του και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη προκειμένου να έρθει μέχρι την Πάρο και να συλλειτουργήσει μαζί του με την ευκαιρία της εορτής του. Κατά την διάρκεια της διανομής του Αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, προς τους οποίους προσφέρθηκαν εικόνες και άλλες  αναμνηστικές ευλογίες καθώς και νηστίσιμα κεράσματα.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin