Εορτή της Αγίας Άννης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου χοροστάτησε χθες, Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Μέγα Εσπερινό και στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα και στις δύσκολες ημέρες που διανύει η Κορινθία μας με την πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει τα πλούσια και παρθένα δάση της. Παράλληλα αναφέρθηκε στην αποτρόπαια πράξη, της μετατροπής της «Αγιάς Σοφιάς» σε Ισλαμικό τέμενος, από τους γείτονες μας Τούρκους, βεβηλώνοντας τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους μας. Προέτρεψε δε τους Πιστούς να χρησιμοποιήσουν με το σώμα, τον νου και την καρδιά το «υπερ-όπλο» της πίστεως, της προσευχής και της μετάνοιας, καθώς με αυτά μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όποια δυσκολία έρχεται στο διάβα μας.

Ολοκληρώνοντας, απηύθηνε προσευχές στην Αγία Άννα να σκέπει όλους μας και να μεσιτεύει στον Κύριο και Θεό μας, να σταματήσει η μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές, να φωτίσει τους Πολιτικούς μας και να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να τεκνοποιούν, ώστε να κάμουν πολλούς νέους Έλληνες!

Στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου λειτούργησε ανήμερα της εορτής, Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, με αφορμή τα ονομαστήρια της Ηγουμένης Γερόντισσας Ευπραξίας.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Παντων Χαρά» Καλετζίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Κοίμηση της Αγίας Άννης, στην μνήμη της Διακόνου Ολυμπιάδος και της Οσίας Ευπραξίας τονίζοντας το κοινό στοιχείο των τιμωμένων Αγίων, που δεν είναι άλλο από την Προσευχή και την δύναμη της.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε δημόσια την Γερόντισσα Ευπραξία γιατί μέσα από την εμπειρία της στα Εκκλησιαστικά θέματα και την καλλιέργεια του μοναχικού φρονήματος στην Ι. Αδελφότητά της, αποτελεί στήριγμα για την Ι. Μητρόπολή μας. Τέλος, προσευχήθηκε στον Θεό να της χαρίσει πολλά και καλά έτη, για να συνεχίσει απρόσκοπτα την διακονία της με σύνεση, σοφία και ταπείνωση. Συμπροσευχόμενες παρέστησαν η Γερόντισσα Καλλίνικη, Ηγουμένη της Ι. Μονής Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας με την Ι. Αδελφότητά της.

Την πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Θεόδωρο Κεραμίδα, π. Αναστάσιο Ριζόγιαννη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο Ιερό ζεύγος των Αγίων Ιωακείμ και Άννης, οι οποίοι δοκιμαζόμενοι σκληρά εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους στον Θεό ο Οποίος τους έδωσε πλούσιες τις ευλογίες Του. Στηριζόμενοι στο παράδειγμα αυτό είναι δόκιμο να πιστεύουμε ότι οι δοκιμασίες, οι θλίψεις και όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν στην ζωή των ανθρώπων είναι η προετοιμασία τους για να λάβουν τις πλούσιες ευλογίες του Θεού. Ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, ευχές,ώστε η Αγία Άννα να μεσιτεύει και όλοι να λάβουν πλούσιες τις δωρεές του Θεού!

 

 

 

Διαβάστε ακόμα