Ετήσιο Μνημόσυνο του Αρχιμ. Νεκτάριου Μαρμαρινού στην Ι. Μ. Κορίνθου

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου υπό του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Δημήτριος Καββαδίας εκ της Ι. Μητροπόλεως Λαγκαδά, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και οι Ιερείς του Ι. Ναού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε ομού μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και με την συμμετοχή Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας το ετήσιο  Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού, Επιτίμου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας. Στο παραστάσιμο παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Ιωάννης Παππάς, εκ της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς.   

Για τον μακαριστό μίλησε ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πνευματικό έργο του αοιδίμου Γέροντος.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

 

Διαβάστε ακόμα