Εορτή της Αγίας Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Με την συμμετοχή των φιλεόρτων πιστών τιμήθηκε με τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και αθληφόρου Μαρίνης σε πολλές ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και ιδιαιτέρως δε στον φερώνυμο κοιμητηριακό ιερό ναό της ενορίας των Κονιστρών όπου το εσπέρας της Πέμπτης 16 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον υπαίθριο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο τους ιερείς απο ώμορες ενορίες τον Πρωτοπρ Γεώργιο Βαρσάμο εφημέριο της ενορίας και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν οι Λαμπαδάριοι εξ Αθηνών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσας) Κυπριάδου Κάτω Πατησίων κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος και Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πολιούχου Αθηνών κ. Αναστάσιος Μαυρογένης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Την εορτή της Αγίας Μαρίνης τίμησε και ορεινό χωρίο των Μανικίων επαρχίας Κονιστρών όπου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον φερώνυμο κοιμητηριακό ιερό ναό στον οποίον συμμετείχαν ο Πρωτοπρ Ευάγγελλος Βογιατζής Εφημέριος Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος τοποτηρητής της ενορίας και εφημέριος Διρευμάτων με των συμμετεχόντων πιστών που τίμησαν την εορτή.

Τους ύμνους εκ του αναλογίου διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου – Αγίας Παρασκευής Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Νικόλαος Αναγνώστου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ μετέβη στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Μαρίνης στο Αλιβέρι όπου χοροστάτησε του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσφέροντας την Θεία Ευχαριστία με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα χορεία πολλών ιερέων του εφημέριου του ιερού ναού πατρός Αμφιλοχίου Διακάκη και των Διακόνων.

Κατα την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Σταύρος Βογιατζής Γεώργιος Καράπας.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα