Εορτή του Αγίου Αιμιλιανού στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Αιμιλιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν Κληρικοί της Πόλεως, με προεξάρχοντα τον εορτάζοντα  Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου –  Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, ενώ συνευχόμενοι παρέστησαν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλοι Κληρικοί της Χαλκίδος, συμμετείχαν και πολλοί Ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού, που προσήλθαν για να προσευχηθούν για τον φιλοτίμως κοπιάζοντα Ιερέα τους.

Στο κήρυγμα του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον αγώνα του Αγίου Αιμιλιανού για την υπεράσπιση της Πίστεώς του, αλλά και στην ευθύνη ενώπιον του Θεού εκείνων, οι οποίο αν και είναι κοινωνοί της αποκεκαλυμμένης αλήθειας του Χριστού, παραμένουν εναντίοι και εχθροί σε αυτή την αλήθεια και τους φίλους του Χριστού, τους Αγίους Του.  Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, τόνισε ότι δεν αρκεί μόνο να έχει κάποιος το σθένος του Αγίου κατά την πλάνης, αλλά χρειάζεται να διαθέτει και γεμάτη από αγάπη για τον Χριστό καρδιά, ώστε να Τον ομολογεί με παρρησία.  

Κλείνοντας, ευχήθηκε εγκάρδια στον πνευματικό του υιό π. Αιμιλιανό, ώστε να τον ενδυναμώνει ο Θεός σε όλους τους τομείς της διακονίας του και να απολαμβάνει της τιμής των συλλειτουργών του και του φιλοχρίστου λαού του Θεού.

Τους ύμνους έψαλλε θαυμασιώτατα Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Γεωργίου Καραγκούνη, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7 fm).

Διαβάστε ακόμα