Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, συνιερουργούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συνευχητική παρουσία εντός του Ιερού Βήματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, του πνευματικού τέκνου του εκλιπόντος Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου και Φθιώτιδος κ. Συμεών, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και Αβύδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος εκήρυξε διδακτικώτατα και θεολογικώτατα το θείο λόγο, επί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους στη ζωή και το έργο του κεκοιμημένου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου, του Τηνίου, με τη συμμετοχή όλων των ανωτέρω Ιεραρχών και πληθύος ιερέων, και με την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, των Βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, του Δημάρχου Λαμίας και Δημοτικών Συμβούλων, Ανωτέρων Αξιωματικών του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, οικογενών του αείμνηστου Νικολάου και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως του μεταστάντος Ποιμενάρχου τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ευχαρίστησε με συγκινητικούς λόγους τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς και τους πιστούς για την παρουσία τους, τον Υπουργό, τους Εκπροσώπους του Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την καλή συνεργασία τους στην προώθηση του πολύπτυχου κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, και αναφερόμενος στον Προκάτοχό του, είπε χαρακτηριστικά: «…κάθε μέρα αισθάνομαι όλο και περισσότερο έντονη την παρουσία του μακαριστού Νικολάου στη ζωή μου, τον κατανοώ και τον σπουδάζω από τις προσωπικές του επιστολές και το αρχείο του, και συχνά ζητώ την προσευχή και τη συμβουλή του!…»

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών παρέθεσε δοχή σε άπαντες τους παρισταμένους.

 

 

Ι. Μ. Σύρου

 

Διαβάστε ακόμα