Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στην Ι. Μ. Κεφαλληνίας

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό  στα Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας που είναι προστάτης του χωριού.

Με ευχή και ευλογία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και  Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος (βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ) παρέστη στον διήμερο εορτασμό του Αγίου Προκοπίου στην γενέτειρά του στα Καμπιτσάτα Κεφαλληνίας.

Την παραμονή της εορτής, 7 Ιουλίου 2020, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην Θαυματουργική κλήση του Αγίου Προκοπίου από τον Κύριο η οποία είναι παρόμοια με την κλήση του Αποστόλου Παύλου, του Mεγάλου Κωνσταντίνου και άλλων αγίων της πίστεώς μας. Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε ότι όλοι είμαστε καλεσμένοι δια την σωτηρία και τον αγιασμό και να διαφυλάξουμε τον θησαυρό της ορθοδόξου πίστεώς μας ως  πολύτιμο θησαυρό και ως κόρη οφθαλμού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν σε όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην ιερά Ακολουθία του Εσπερινού, πλούσιο εκκλησιαστικό κέρασμα.

Ανήμερα της εορτής, 8 Ιουλίου 2020, τελέστηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην γενέτειρά του και ευχήθηκε στους πιστούς να ζουν χριστιανική Αγία και πνευματική ζωή παρεκάλεσε τον Θεοφιλέστατο να είπη λόγους αγάπης στους πιστούς.

Ο Θεοφιλέστατος αφού ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο ετόνισε ότι μνήμη Αγίου σημαίνει μίμηση Αγίου και καλούμεθα να μιμηθούμε τον Άγιο Προκόπιο στην αποδοχή της κλήσεώς μας στην υπομονή, στο θάρρος, την τόλμη και την ομολογία.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα