Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Τήν Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου προσέφεραν την Θεία Ευχαριστία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα χορεία ιερέων απο τις ενορίες της Κύμης και απο την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και των Διακόνων αλλά και των πιστών που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο, ὑπέρ μακαρίας μνήμης καί αἰωνίου αναπαύσεως των αειμνήστων Αρχιερέων των αρχιερατευσάντων εις την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου από της συστάσεως του ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση Μακαρίου, Παντελεήμονος (Φωστίνη), Ανανίου, και Χρυσοστόμου.

Τό ιερό μνημόσυνο έχει καθιερωθεί να τελεῖται κάθε χρόνο την Κυριακή των Αγίων Πατέρων από τόν Σεβ. Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και τό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης ως αντίδωρο και εις μνημόσυνο αιώνιο έσται δικαίως της ποιμαντικής προσφοράς των μακαριστών Αρχιερέων στην Ιερά Μητρόπολη.

Επίσης στα αναλόγια του ιερού ναού διηκόνησαν μελωδικά ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου με τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Κυπριάδου Άνω Πατησίων κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα