Λήξη Κατηχητικών Συνάξεων της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε πολλές Ενορίες της Πιερίας τελετές λήξεις των Κατηχητικών Συνάξεων παιδιών Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου-Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Φέτος εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας, οι τελετές λήξης έγιναν υπαίθρια, σε προαύλιους χώρους Παρεκκλησίων ή Ιερών Ναών, τηρώντας  κάθε φορά τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

          Τα παιδιά με τις φωνές, τα φωτεινά τους πρόσωπα, τα γέλια και τα τραγούδια τους, παρουσίασαν σε κάθε Ενορία μια ξεχωριστή γιορτή για τη λήξη του κατηχητικού έτους.

Σε πολλές Τελετές Λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος τόνισε την υψηλή σημασία και το σκοπό του κατηχητικού έργου που επιτελείται σε κάθε Ενορία καθώς και την πνευματική ωφέλεια που αποκομίζουν τα παιδιά και οι νέοι που συμμετέχουν.

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για τη συμβολή της στο έργο του Γραφείου Νεότητας με την προσφορά των αναμνηστικών δώρων που διανεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά ενώ παράλληλα συνεχάρη τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια για τον συντονισμό των εκδηλώσεων, όλους τους Ιερείς για το σπουδαίο κατηχητικό έργο που επιτελούν στις κατά τόπους ενορίες τους και  τους κατηχητές που συνεισφέρουν σε αυτό το θεάρεστο έργο της κατήχησης των νέων μελών της Εκκλησίας.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα